Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

1ώρα, 1400 € για ένα γερό ξέσκισμα...

Βασικά έχω σκάσει... μου χάλασε όλη την μέρα...τα βάζω με τον εαυτό μου αλλά και αυτή η καριόλα με πήδηξε κανονικά !!!

Ας τα πάρω από την αρχή...

Σήμερα μετά τον πανικό των τόσων ημερών το πήρα απόφαση να κάτσω στις ουρές του ΟΑΕΔ για να πάρω την έγκριση για την πληρωμή του επιδόματος ανεργίας. Δεν είχα εισπράξει τίποτα για φέτος και το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 1400 και κάτι ευρώ ότι πρέπει να καλύψει μερικές τρύπες που άνοιξαν με τα χρωστούμενα από το παλιό ξενοδοχείο.

Κάθομαι στην ουρά και περιμένω, χαζεύω τον κόσμο με τα αλβανικά και βουλγάρικα διαβατήρια που περιμένουν, ρε είναι πιο πολλοί από εμάς!!!

Φτάνει η σειρά μου μετά από 1ώρα και κάτι, η κοπέλα στο γραφείο μου λέει ότι δεν μπορεί να μου καταβάλει την 1η δόση γιατί έχει παρέλθει το διάστημα και πρέπει να πάρω έγκριση από την διευθύντρια. Πάω στο γραφείο της, της εξηγώ και ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:

Διευθύντρια: Γιατί δεν ήρθατε στην ώρα σας ?
Pery: Γιατί έλειπα εκτός Ελλάδας...
Δ: Οκ δεν πειράζει κανένα πρόβλημα, παρακαλώ θα μου σημειώσετε εδώ σε αυτή την υπεύθυνη δήλωση πότε λείπατε και που
(την φτιάχνω την δήλωση της την δίνω, τα περνάει στον υπολογιστή)
Δ: Είστε έτοιμος, η επόμενη καταβολή θα γίνει στις 9/3
Π: Ευχαριστώ, οι καταβολές μέχρι και 7/2 έχουν μπει στο λογαριασμό μου?
Δ: Όχι κύριε, αφού βγήκατε εκτός Ελλάδας δεν δικαιούστε ανεργία για το διάστημα αυτό, λυπάμαι είναι στην υπεύθυνη δήλωση που υπογράψατε τον Οκτώβρη δεν το θυμάστε?
Π: Πλάκα μου κάνετε τώρα ? που να θυμάμαι... γιατί μου είπατε όλα καλά πριν? Γιατί δεν μου εξηγήσατε...
Δ: Λυπάμαι αλλά έχετε υπογράψει...

Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου πήγα για μαλλί και όχι απλά βγήκα κουρεμένος, με ξυρίσανε.... Πρέπει να έπεσα στην μοναδική δημόσια υπάλληλο σε όλη την χώρα που όχι μόνο ακολουθεί τον νόμο κατά γράμμα άλλα το απολαμβάνει κιόλας, δεν μπορούσε να μου το πει? να χάσω έστω την 1η δόση... έπρεπε να χάσω 3 δόσεις και τα δώρα ? Λες και η καριόλα θα πάρει bonus για αυτό...λες και θα τα βάλει στην τσέπη της ή θα έρθει ο Βενιζέλος να την ανταμείψει με το παράσημο της Χρυσής Μνημονιοφρουρού!!!

Δεν μου αρέσει αυτά που γίνονται και λέγονται για τους δημόσιους υπαλλήλους αλλά για μια καριόλα σαν αυτή ΝΑΙ ΜΩΡΗ ΝΑ ΣΟΥ ΚΟΨΟΥΝ 15% ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ, ΝΑ ΣΕ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΓΛΥΚΑ!!!!

Είμαι σίγουρος ότι αν της έδινα ένα πιστόλι και της έλεγα θέλω να με σκοτώσετε θα μου το άδειαζε όλο πάνω μου !!!!

Από την άλλη να ρωτήσω κάτι αφελές, δηλαδή σε αυτή την υπέροχη χώρα που γέννησε την δημοκρατία αν είσαι άνεργος δεν δικαιούσαι να πας διακοπές εκτός Ελλάδας ?

8 σχόλια:

  1. Ηρέμησε Χοτελακι.... Δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα, το ίδιο και στον Καναδά.

    Ο άνεργος δεν έχει δικαιώματα διακοπών, υποτίθεται ότι στο διαστημα της ανεργίας ψάχνει για εργασία.

    Κρίμα που δεν διάβασες το αντίγραφο πριν πας να κουρευτείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλά εδώ είναι εποχιακή ανεργία... και να θέλω δεν βρίσκω! Ας είχαμε τις ίδιες γενικότερες παροχές του Καναδά και ας ήμασταν στο ίδιο με το επίδομα ανεργία

      Διαγραφή
  2. Εδώ και εργαζόμενος να είσαι, πάλι δεν δικαιούσαι να πας διακοπές εκτός Ελλάδας. Πόθεν έσχες;;; :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι θα μεταναστεύσω εκτός Ελλάδας και θα κάνω διακοπές στην Ελλάδα, όπως κάνει όλος ο νορμάλ κόσμος εκτός των Ελλήνων

      Διαγραφή
  3. τελικά μπήκες στην ανεργία; τι έγινε με τις προτάσεις που είχες;

    όσο και να φωνάζεις, έτσι είναι. για αυτο το λόγο, εγώ είμαι υπέρ της κατάργησης της μονιμότητας στο δημόσιο τομέα. σε ενημέρωσε; όχι. τράβα της μια αναφορά για πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων, να δει! θα την ξαναπέρνανε στη δουλειά μετά την τριετία; όχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην ανεργία ήμουν, αλλά δεν είχα εισπράξει μέχρι τώρα, οι προτάσεις παίζουν έχω δώσει θετικό σε μια από αυτές αλλά αναμένουμε

      Διαγραφή
  4. Μα καλά οντας άνεργος πως θα πας διακοπές χριστιανέ μου; Ε οχι δεν εξηγείται! Γιατι σου λέει: αν εισαι ανεργος και δεν εχεις φράγκο, πως πας κυριε εξω διακοπες;
    Εχεις κομποδεμα; Δε παιρνεις ανεργια...θα την παρει αλλος που δεν εχει κομπόδεμα! Εχεις πλουσιους γονεις; Δε παιρνεις ανεργία, θα την παρει ο αλλος που δεν εχει πλουσιους γονείς!

    Θες να αυτοκτονήσεις; δεν παιρνεις ανεργία, θα πάει στράφι, θα την παρει αλλος που θελει να ζήσει, ζητάς απο την δημοσιο υπαλληλο να στην ανάψει και πας σε τοπο χλοερό και τελειώνει το στόρι.

    Ακους εκει...θες και ανεργία. Σα δε ντρέπεσαι λέω εγω...

    φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θύμισε μου όταν έρθεις από εδώ να σε συστήσω στην κυρία διευθύντρια...

      Διαγραφή