Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Διακοπές επιτέλους

Τέλειωσα με τις συνεντεύξεις στην Αθήνα, τα μάζεψα γύρισα Ρόδο. Εισέπραξα το δώρο Χριστουγέννων και χθες το πρωί αναχώρησα για Λονδίνο μέσω Μιλάνου.Ναι Κύριε Στρος Καν, χάρη στο δώρο Χριστουγέννων που ήθελες να μου κόψεις, θα βοηθήσω την βρετανική οικονομία αλλά και την δοκιμαζόμενη Ιρλανδία γιατί πετάω με Ryanair! Πετάω με Ryanair μια κουβέντα είναι αυτή, το διαφήμιζαν καιρό στο νησί, οι μισοί Ροδίτες έχουν πάει Σ/Κ στην Ρώμη και στο Μιλάνο, αλλά εγώ δεν το αποφάσιζα. Ώσπου ήρθε η ώρα για το ετήσιο εορταστικό ταξίδι στο Λονδίνο (ακούς κύριε Στρος Καν, κάθε χρόνο τα ακουμπάω) και παίρνω προσφορές - από το ιντερνετ - Aegean , Olympic τα ίδια μέχρι και στο λεπτό συμφωνούσαν 580,32 € μέσω Αθηνών με επιστροφή, Ryanair 240,23 μέσω Μιλάνου με επιστροφή!!!! Φύγαμε λέω και κλείνω. Χθες λοιπόν έκανα ένα υπέροχο ταξίδι που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις Ελληνικές εταιρείες ίσως κάποιες λεπτομέρειες αλλά δεν αξίζουν 340 € και σήμερα θα σας πω την ανάλυση μου, τους μύθους και τις πραγματικότητες...δέστε την ζώνη σας και φέρτε το κάθισμα μας σε όρθια θέση απογειωνόμαστε!!!!

Πτήση Χαμηλού Κόστους (Ryanair) vs Aegean & Olympic

1) Το οικονομικό το αναλύσαμε, πρέπει να πω όμως ότι θέλει προσοχή για τους μη υποψιασμένους στο ιντερνετ... Οι ναύλοι των 6,00 € στην συνέχεια έχουν χρέωση για βαλίτσες εκτός και αν θες να πετάξεις μόνο με 10 κιλά μαζί σου στο αεροπλάνο (δεν είναι κακό για ένα Σ/Κ) οπού τα 15 κιλά στα χρεώνει 20 € και τα 20 στα 25 € ανά διαδρομή, χρέωση για ταξιδιωτική ασφάλεια, άμα είναι να πέσει παιδιά σκυλιά δεν έχω οπότε δεν πήραμε από αυτό και χρέωση για επιβίβαση προτεραιότητας το οποίο έχει 4 € και αξίζει.
Είπα ότι θέλει προσοχή γιατί ο μπροστινός μου στο check in έκανε οικονομία στα 5 € και έκλεισε 15 κιλά πήγε στο αεροδρόμιο αλλά δεν είχε να κάνει με τις Ελληνικές εταιρείες που κουβαλάνε τσάμπα το υπέρβαρο μας...20 € το κιλό η χρέωση για υπέρβαρο και ο άνθρωπος είχε 4 κιλά και τα πλήρωσε (Ναι κύριε Στρος Καν με το δώρο Χριστουγέννων)!

2) Επιβίβαση όπως οι Ελληνικές εταιρείες αλλά σε fast forward όχι με το πάσο τους. Εδώ είναι που αξίζουν τα 4,00 € για την επιβίβαση προτεραιότητας καθώς η εταιρεία δεν σου δίνει αριθμημένες θέσεις (όπως και η Easyjet) αλλά με τα 4 ευρουλάκια μπαίνεις πρώτος στο αεροπλάνο και διαλέγεις εσύ που θες να κάτσεις.

3) Γρήγορη επιβίβαση και γρήγορα προς απογείωση, επίδειξη των σωστικών μέσων και φύγαμε! Αν θες καραμελίτσα κυρία μου να πληρώσεις αλλά 340. Α και τα Boeing 737-800 δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα Airbus, αγαπητέ μου κύριε που λες "ε δεν είναι και Airbus", αν ήσουν πιλότος να το συζητάγαμε αλλά σαν χώρος επιβατών τα ίδια είναι.

4) Στην πτήση όλα καλά, εντάξει δεν έχει οθόνες για να μας λέει που είμαστε αλλά δεν με νοιάζει, δεν έχει on board entertainment αλλά ούτε η Aegean έχει και ναι ρε τον καφέ σου θα τον πληρώσεις αλλά με τα 3,00 που θα δώσει θα πιεις έναν αξιοπρεπέστατο καφέ και σε ποσότητα και σε ποιότητα από το ελληνικό νερόπλυμα που στο δίνουν σε σφηνάκι. Ο καφές δεν είναι ακριβός, ούτε τα φαγητά, το νεράκι 500ml στα 3,00 € ναι είναι ακριβό και τα αναψυκτικά των 150ml στα 1,80 € είναι ακριβά αλλά μπορείς να πάρεις τα νερά σου από το αεροδρόμιο. Το προσωπικό πάντως είναι χαμογελαστό και εξυπηρετικό χωρίς το ελληνικό τουπέ που ζητάς κάτι και σου απαντάνε στο στιλ "σιγά μην σου κάτσω κιόλας"

5) Στο αεροδρόμιο δεν πας σε φυσούνα, οκ γιατί κυρία μου στην Ρόδο από φυσούνα μπήκες? Άσε που το αεροπλάνο έχει και δικιά του σκάλα και δεν περιμένεις να έρθει η σκάλα για να κατέβεις.

6) Ναι το ότι στο τέλος ζήταγαν να πάρουν πίσω τα περιοδικά της εταιρείας το είδα"γυφτιά" αλλά για 340 ευρώ δεν θέλω να πάρω το blue της Aegean σπίτι μου και τόσα χρόνια δεν το έκανα ποτέ.

Σε γενικές γραμμές τα πράγματα είναι ιδία όμως η διαφορά τιμής δεν δικαιολογεί, έναν δωρεάν καφέ, ένα μπισκότο μια καραμέλα μια αριθμημένη θέση. Αυτά!!!

Πολύ έγραψα σήμερα πάω να πάρω κάνα τρένο να πιω κάνα καφέ στο κέντρο. Φιλιά σε όλους Καλά Χριστούγεννα!!!!

4 σχόλια:

  1. Χρονια Καλά
    με πολλα ακομη οικονομικα ταξιδια

    φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μονο για ΟΑ μη μου λες γιατι θα αρχίσω τα καντήλια χρονιάρες μέρες!

    Να περάσεις τρελά καλά λέμε! Και να μας φέρεις φωτος (και κανα αγγλάκι δε θα με χαλούσε προσωπικά!)

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγκεκριμένα με μία low budget εταιρεία είχα τεράστιο πρόβλημα σε ένα ταξίδι μου. Αποφάσισα να μην την ξαναπροτιμήσω και την επόμενη φορά προτίμησα μία άλλη, επίσης πολύ γνωστή και δεν είχα κανένα πρόβλημα.
    Από την άλλη έχω καποια παράπονα και με μερικές από τις πανάκριβες, οπότε κατά την άποψή μου είναι πού θα πέσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια Πολλά σε όλους... καλά είναι αλλά έχει ψ...οκρύο, το έχω δαγκώσει κανονικά αλλά έτσι είναι αν από τους +20 πας σε μια μέρα στου -2 κάπου τρελαίνεται το σύστημα.
    @Besixdouze Έχουν τα προβλήματα τους και οι low budget εταιρείες, αλλά το επίπεδο εξυπηρέτησης τους σε σχέση με τις ακριβές δεν είναι τόσο χαμηλό που να δικαιολογεί την διαφορά τιμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή